שלמה גרופמן הוא דמות מרכזית בענפים רבים בקהילת העסקים הישראלית, ומוכר כאחד היזמים הבולטים והחדשניים ביותר.
שלמה גרופמן מכהן כיו"ר קרן פייר (Faire – First American Israeli Real Estate Fund), שהקים יחד עם השגריר לשעבר זלמן שובל. קרן פייר היא קרן השקעות פרטית לנדל"ן שמחזור עסקיה מגיע למיליארדים ₪, הקרן משמשת כקרן יזמית לפיתוח ובינוי נדל"ן בישראל. כמו כן, הוא מכהן גם כיו"ר - שובל גרופמן ניהול נדל"ן בע"מ.
שלמה גרופמן משמש גם כיו"ר של גרופמן החזקות בע"מ (חברת השקעות פרטית) ושל חב' שראל – שירותים ואספקה לרפואה בע"מ (חברת האספקה הרפואית הגדולה ביותר בישראל).
ביולי 2016 שלמה גרופמן אושר על ידי ממשלת קניה וממשלת ישראל לכהן כקונסול כבוד של קניה בישראל.
משנת 1978 עד 1996 כיהן שלמה גרופמן כמנכ"ל ודירקטור בחברת אפריקה ישראל להשקעות בע"מ. בתקופת כהונתו התפתחה "אפריקה ישראל" ונעשתה קונגלומרט בעל נכסים ואינטרסים משמעותיים בפיתוח נדל"ן ובנייה, ביטוח, תעשייה, אנרגיה, מלונאות ותיירות. כשגרופמן עמד בראש "אפריקה ישראל", הוא יזם וניהל השקעות מצליחות מאוד בתחומי הפיתוח למגורים, בנייני המשרדים, הקניונים, פארקי התעשייה והמלונות. אחת מגולות הכותרת של פעילות הנדל"ן המגוונת של "אפריקה ישראל" בתחום המגורים, הייתה פיתוח שכונות חדשות: סביון, גבעת סביון, סביוני אביב, סביוני גן, קריית הסביונים, נווה סביון וסביוני ים. שכונות אלה והמותג 'סביון' היו לשם נרדף לסביבת מגורים מודרנית בסטנדרט גבוה בתחום הנכסים המניבים יזם גרופמן ובנה את קניון אביב ברמת אביב, הפארקים לתעשיות עתירות מדע ליד מכון ויצמן וביקנעם בנייני משרדים ועוד.. שלמה גרופמן שימש גם כיו"ר הדירקטוריון של דניה סיבוס בע"מ - חברת-בת בבעלות מלאה של "אפריקה ישראל" ואחת מחברות הבנייה והתשתית המובילות בישראל.
שלמה גרופמן הקים ופיתח שתיים מרשתות המלונות החשובות בישראל – הולידיי אין והאוורד ג'ונסון. כאות הוקרה על הישגיו יוצאי הדופן בשילוב רשתות אלה בשוק הישראלי, הוא קיבל מספר פרסים מנשיא מדינת ישראל ומשרי התיירות משנת 1992 עד 1996 כיהן כיו"ר הדירקטוריון של מלונות הולידיי אין באירופה, המזרח התיכון ואפריקה (EMEA) וכחבר בדירקטוריון העולמי של Holiday Inn International. משנת 1996 עד 1999 היה חבר בדירקטוריון העולמי של Howard Johnson Hotels & Inns.
לשלמה גרופמן היכרות קרובה עם תחומי הבנקאות והביטוח והינו פעיל בכל תחומי האשראי ומתן אשראי. משנת 1986 עד 1988 הוא היה חבר בהנהלת בנק לאומי לישראל בע"מ (השני בגודלו בישראל) וראש החטיבה לשירותים פיננסיים והשקעות לא בנקאיות, כיהן כיו"ר פיא קרנות נאמנות בע"מ, אופק חברה לניירות ערך בע"מ. משנת 1986 עד 1995 כיהן כיו"ר הדירקטוריון של קבוצת מגדל ביטוח (קבוצת הביטוח הגדולה בישראל) שענקית הביטוח האיטלקית ג'נרלי יחד עם לאומי אחזקות ביטוח בע"מ, הייתה בעלת השליטה בו. במסגרת תפקידו כיו"ר מגדל וגם כחבר הנהלת בנק לאומי לישראל וכראש החטיבה לשירותים פיננסיים והשקעות לא בנקאיות, היה פעיל בשוק ההון וההשקעות. כיהן בעבר כחבר דירקטוריון וכיו"ר ועדת ההשקעות באיילון.
שלמה גרופמן כיהן כיו"ר המרכז הרפואי "מעייני הישועה" ועד לפני חודשים ספורים, כיהן כיו"ר דירקטוריון איילון אחזקות בע"מ, חברת האם של איילון חברה לביטוח.
שלמה גרופמן מעורב בפעילויות התנדבותיות רבות ובפעילויות של ארגונים ללא כוונת רווח. מבין הארגונים, תנועת הרוטרי תופסת את המקום הגדול ביותר בחייו. עוד בצעירותו כיהן כנשיא רוטרי חולון וכ-3 שנים לאחר כניסתו לרוטרי, נבחר לנגיד רוטרי בישראל הצעיר בעולם. לאחר שנת הנגידות, כיהן פעמיים כמדריך בכנס הנגידים הנכנסים העולמי, כיהן כנציג נשיאים עולמיים שונים ברוטרי לוועידות בינלאומיות, יו"ר ועדות בין לאומיות וחבר בהן וממשיך גם היום במתן הרצאות במועדוני רוטרי בישראל ובעולם. הוא גם שימש כיו"ר אגודת הידידים של מכון ויצמן. גרופמן היה יו"ר חבר הנאמנים של המרכז הבינתחומי למשפט, פוליטיקה ועסקים בהרצליה, כיהן כ- 20 שנה כיו"ר יובל – האנסמבל הישראלי למוסיקה וחזנות יהודית.
כיום שלמה גרופמן מכהן כחבר דירקטוריון בלשכת המסחר ישראל-אמריקה, סגן יו"ר הדירקטוריון העולמי של מצעד החיים וכשגריר שיבא בארה"ב, חבר דירקטוריון שיבא בניו יורק.
*מר גרופמן כיהן כאחד היו"רים הצעירים בתולדות אגודת ידידי מכון ויצמן, קידם את האגודה, הרחיב אותה במספר החברים, בהכנסות ובתרומות שתרמו חברי האגודה.
הנהיג לראשונה ארוחת ערב חודשית בהשתתפות מרצה בענייני אקטואליה וכלכלה ומרצה צעיר ממכון ויצמן שנתן סקירה על פעילותו.
חברי אגודת הידידים היו מעורבים ופעילים במוסדות המכון ומר גרופמן עצמו היה חבר בדירקטוריון מכון ויצמן, בוועד הפועל שלו וגם היום הוא חבר אמריטוס בדירקטוריון המכון.
הקשר עם אגודות הידידים בעולם נפתח בזמנו והורחב. על כל פעולותיו, אלו ואחרות, בשנים הרבות בהן כיהן כיו"ר אגודת הידידים של מכון ויצמן, זכה להוקרה. בתעודת ההוקרה, עליה חתום פרופ' חיים הררי, נשיא המכון, נאמר: "בהוקרה על עבודתו הנמרצת בראש אגודת ידידי מכון ויצמן בישראל, שטיפחה וביססה בקרב הציבור הישראלי אהבה לפעילות המכון והבנה לחשיבותה, על שבכוח אישיותו התוססת תרם רבות להעלאת ציבור זה, לראשונה, על המפה העולמית של תומכי המכון הנוטלים על עצמם אחריות אישית לרווחתו, ועל מסירותו הרבה לקידום התשתית המדעית והטכנולוגית של כלכלת ישראל."