תאריך:
22.5.23
שני
שעה: 20:00

אתיקה | דילמות והיבטים אתיים במדעי החיים

לחצו לצפייה במפגש שהתקיים 

סדרה העוסקת בהיבטים אתיים במגוון תחומים - מדעי החיים, בינה מלאכותית, פוליטיקה, רפואה ותקשורת, בהשתתפות אנשי ונשות רוח ופילוסופיה.
במפגש הראשון, פרופ' צחי פלפל, מהמחלקה לגנטיקה מולקולרית במכון ויצמן, ופרופ' חוה יבלונקה, ביולוגית ופילוסופית של המדע, מהמכון להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות ע"ש כהן באונ' ת"א - יציגו לקהל דילמה בתחום מדעי החיים, וירחיבו על היבטים ושיקולים אתים בתחומי הגניטקה והביולוגיה האנושית ובפרקטיקה המדעית.

הסדרה בשיתוף יד חיים ויצמן ובחסות קרן ג׳ק, ג׳וזף ומורטון מנדל

הכניסה חופשית (על בסיס מקום פנוי)
 

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
10.2
שני
שעה: 20:00

Body is the only language | פאטמה אח'תסארי, ענבל אושמן, ינץ לוי

המשוררת והסופרת האיראנית הגולה פאטמה אח'תסארי תתארח במכון ויצמן למדע. 
ב- 2015 נגזרו על אח'תסארי 11.5 שנות מאסר ו-99 מלקות לאחר שהואשמה בעבירות צנזורה בשיריה. 
היא הצליחה לברוח מאיראן וכיום מתגוררת בנורבגיה. אח'תסארי פרסמה עשרה ספרים, ביניהם אוספי שירה, סיפורים קצרים ויצירות פוליז'אנר. 
שיריה תורגמו לשפות שונות ואף עובדו ליצירות מוזיקליות. 
היא מתארחת בארץ לרגל עבודה על יצירה של מחול ושירה בשיתוף הכוריאוגרפית הישראלית ענבל אושמן. הערב יציע מפגש עם שיריה, הצצה לתהליך יצירה בהתהוות, וזאת בשיחה משותפת עם אח'תסארי, עם ענבל אושמן ועם הסופר ינץ לוי, המשמש כדרמטורג בפרויקט: שיחה על שירה פרסית מודרנית, על רוח חופשית, על חיים תחת צנזורה גלויה ושקופה, על חוויות הגירה, זרות ושייכות ועל החיבור בין שירה למחול. כמו כן, תוצג טעימה חיה מתוך תהליך העבודה.
 

קרא עוד קרא עוד