Upcoming Events

תאריך:
20.2
חמישי
שעה: 20:00

על ההקשבה | פרופ' דוד הראל, פרופ' רות קנר וקבוצת תיאטרון רות קנר

איש מדע מקשיב למוסיקת המילים. אשת תיאטרון מקשיבה לאיש המדע. שחקני קבוצת התיאטרון מקשיבים לשניהם ומדגימים. 
שיחה וקטעי משחק על הקשר בין שמיעה והקשבה, כוונה והבנה.


פרופ' רות קנר - במאית ויוצרת תיאטרון, פיתחה במהלך השנים שפת במה ייחודית ופורצת דרך. יצירותיה מתאפיינות בחקירה נסיונית של שפת הבמה, בפיתוח טכניקות של תיאטרון סיפור ותנועה, ובעיבודים בימתיים חדשניים של טקסטים ספרותיים ודוקומנטריים.  
קנר היא פרופסור מן המניין בחוג לאמנות התיאטרון באונ' ת"א, מביימת ומעבירה סדנאות בארץ ובעולם. מאז 2005, במאית בית בתיאטרון 'קאי'בטוקיו.


פרופסור דוד הראל - חתן פרס ישראל ב-2004 כיום נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, חבר סגל במכון ויצמן למדע מאז 1980, שימש ראש המחלקה למדעי המחשב ולמתמטיקה שימושית ודקאן הפקולטה למתמטיקה ומדעי המחשב.  עיקר תחומי התמחותו של פרופ’ הראל בעבר היו במדעי המחשב התיאורטיים  ובעשורים האחרונים הוא מתמקד בעיקר בהנדסת תוכנה ומערכות, במחקרים על מידול ושחזור של ריח ובמידול וניתוח של מערכות ביולוגיות. בין תחומי מחקרו, הוא חוקר כלים העוזרים לבינה המלאכותית, להקשיב, לפענח ולדייק טקסט מדובר.


קבוצת תיאטרון רות קנר הוקמה ב - 1998 ומאז מקיימת תהליכי חקירה בימתית שחותרים להעמקת אמצעי ההבעה במשחק, תנועה, עבודת קול וצליל וביטוי דרך דימויים חזותיים, לכינון יצירה שנובעת מהקשבה עמוקה לאמת אישית ואומנותית, בניסיון לייצר פואטיקה בימתית מינימליסטית בה לכל אלמנט יכולת ייצוג ויכולת השתנות.
 

אורך המפגש כשעה וחצי
 

קרא עוד קרא עוד
תאריך:
24.2
שני
שעה: 20:00

הנכס | הקרנה ושיחה עם דנה מודן

מסע רצוף הסתרות והטעיות, שמתחיל מסוגיות נדל"ניות אבל בעצם מתמסר לענייני הלב, בסרטה הראשון כבמאית של דנה מודן,  המבוסס על רומן גרפי עם יסודות אוטוביוגרפיים משפחתיים, שכתבה ואיירה אחותה, רותו מודן.


רגינה ונכדתה מיקה, נוסעות לפולין כדי להשיב את הנכס המשפחתי שהולאם במלחמת העולם השנייה. אלא שהמשימה מסתבכת מהר מאוד – רגינה מכריזה שהיא מוותרת על כל העניין ורוצה לחזור לארץ, מיקה לא יודעת מאיפה להתחיל, וקרוב - רחוק מרגיז של המשפחה חוזר וצץ בכל פינה. כשמיקה פוגשת מדריך תיירים נאה ומקסים ומתחילה להתאהב, מתפנה לרגינה הדרך למטרה האמיתית בגללה הגיעה לפולין מלכתחילה: למצוא את אהוב נעוריה, ממנו הופרדה לפני שבעים שנה.

 

"הנכס", משלב את אופיין השונה והדומה של האחיות מודן כיוצרות, ומהדהד את יצירותיהן הקודמות: מצד אחד, המשיכה למבט אירוני ולסיטואציות קומיות טבולות בהומור שחור הניכר בסדרות הטלוויזיה שיצרה דנה ("אהבה זה כואב", "ככה זה", "אבירם כץ"); מצד שני, אווירה חולמנית־מלנכולית שמאפיינת את סיפוריה ואיוריה של רותו. הצלם ירון שרף מיטיב לתרגם לקולנוע את החזון הוויזואלי של מודן המאיירת, וגם לצלם את ורשה באופן שמטשטש את העבר וההווה שלה לכדי זמן אחיד ותיאטרלי, מה שמשרת היטב את המסע שעושות הסבתא והנכדה בשבילי הזיכרון."  שני ליטמן גלריה הארץ

 

ישראל - פולין 2024 | 110 דקות | תרגום לעברית 


StageTalk לאחר ההקרנה , שיחה עם דנה מודן
 

קרא עוד קרא עוד
תאריך:
28.2
שישי
שעה: 11:00

עדה - אימי האדריכלית | הקרנה ושיחה עם יעל מלמד

מבעד לעדשת המצלמה של בתה הקולנוענית, עדה כרמי־מלמד - אחת האדריכליות הפוריות בדורה בארץ ומחוצה לה, מתגלה גיבורה שקצת נחבאת אל הכלים וסיפור חייה שזור בסיפורה של המדינה הסוערת והאהובה שלה. עם נקודת מבט מעוררת מחשבה על מושגים כמו "מקום", "בית" ו"מדינה" ועל רקע המאבקים לשמירה על הדמוקרטיה השברירית בישראל, כרמי־מלמד מספקת הצצה נדירה לעולמה הפנימי ומזמינה את הצופים להרהר בשאיפות האישיות שלהם כלפי החברה בארץ והכיוון שאליו שועטת הציבוריוּת הישראלית. 
כמי שפועלת במשך עשורים לשיפור המרחב הציבורי בעודו מידרדר והופך טעון יותר, כרמי־מלמד מביטה נכוחה על האופן שבו דווקא השאיפה לקִדמה ושינוי תמידי, עשויה לגרום לנו לשכוח מאיפה באנו. בין השורות, ישנה גם נגיעה רכה במערכת המשפחתית המורכבת שנעה על ציר ניו יורק - ישראל, שבה כרמי הקדישה את רב חייה לקריירה  ועשתה בחירה לא אופיינית ולא מקובלת, בין חיי משפחה למקצוע האדריכלות.


בימוי : יעל מלמד
ישראל 2024 | 82 דקות | עברית, אנגלית | תרגום לעברית 


StageTalk לאחר ההקרנה שיחה עם יעל מלמד, במאית הסרט  

קרא עוד קרא עוד
תאריך:
21.3
שישי
שעה: 11:00

המזחים הצפים של כריסטו | אנדרה פאנוב

את פרויקט המזחים הצפים הגה האמן כריסטו כמעט לפני 50 שנה, ב־1970, יחד עם אישתו ז׳אן־קלוד. יחד הם ניסו להביא אותו לכדי מימוש מספר פעמים במקומות כמו ארגנטינה ויפן, אולם לא הצליחו לקבל את האישורים הנדרשים. כריסטו לא הפסיק לחלום ויצר שרטוטים וציורים שממחישים את האפקט המדהים של המזחים הצפים, שאיתם נפתח הסרט 

 

אחרי סדרה של יצירות אמנות מרשימות במיוחד שיצר ביחד עם אשתו ז'אן קלוד, כריסטו חולם ללכת על המים. לשם כך הוא רוצה לבנות שבילים שיובילו מגדות אגם איזאו באיטליה לאי הקטן שבמרכזו.
האיש שעטף בבדים את הרייכסטאג, פרש ווילון על עמק בהרי הרוקי וכיסה שטח עצום ביפן בשמשיות, לא חשב שזו בעיה גדולה לפרוש על פני האגם יותר מ-200 אלף קוביות פוליאתילן עטופות בבד. אלא שאז נכנסה לתמונה הביורוקרטיה האיטלקית.
 

בניית "המזחים הצפים" התגלתה כמשימה מורכבת מבחינה טכנית ואישית, ואף שהיצירה המרהיבה משכה עשרות אלפי מבקרים, מאחורי הקלעים לא היה רגע שבו מפלס הדרמה היה פחות מגבה גלי.


פסטיבלים קודמים: Locarno, TIFF, Doc NYC 2018, Hong Kong IFF, Thessaloniki DFF 2019, Louvre FF
 

בימוי: אנדרה פאנוב 

ארה"ב- איטליה 2018, 100 דקות, אנגלית ואיטלקית, כתוביות בעברית 
 

קרא עוד קרא עוד
תאריך:
29.3
שבת
שעה: 11:00

אורח בא לדב | תיאטרון המידטק

הצגה מוסיקלית על כוס תה, דב, עכבר ודלת אחת גדולה: דב סגור וזועף, לא מסתדר עם אף אחד אף פעם. הוא נועל את דלתו ואינו מעוניין בחברה. אל ביתו מגיע עכבר קטן, נלהב, נחוש ועקשן. האם יצליח לשכנע את דב לשתות איתו כוס תה עם עוגייה, ולגלות לו עולם חדש ומרגש של ידידות? קומדיה פיזית משובבת לב, עם מוסיקה חיה, לחמישה שחקנים והרבה כלי נגינה.


זוכת פרס הצגת השנה לגיל הרך, זוכת פרס ההלחנה והעיבוד המוסיקלי ליובל בילגוראי ולאלעד טל, זוכת ציון לשבח על ביצוע מוסיקלי בטקס פרס הבמה 2020. 


מחזה ובימוי: רותי תמיר וגבריאל הדר,  
על פי סיפורי "אורח בא לדב" מאת בוני בקר , 

משתתפים: שירז רימון, דניאל ורטהיים, אופיר טסלר, גיא רון, רותי תמיר


אורך ההצגה - כ-50 דקות, לבנים ולבנות בגיל 3-8


"הצגה מוזיקלית במובן הישן והטוב של המילה… מרקחת משמחת של תיאטרון-סיפור-מוזיקלי שכיף להתנסות בה ומתלווה אליה תחושה של קלאסיקה"  הבמה "קסם. פנינה. מומלץ לכל מי שיש לו ילד, ולא פחות מכך -  לכל מי שמחפש להרחיב לעצמו את הלב ולהתרגש" סלונה
 

צלמת: יפעת קירשנבאום ארן

קרא עוד קרא עוד
תאריך:
1.4
שלישי
שעה: 21:00

Sela Jazz Bar #4 ערב ומערב | אנסמבל טורקיז

הופעה רביעית בסדרת ג'אז בסלע בר, של אנסמבל טורקיז , הרכב מסקרן המשלב מוזיקה ערבית קלאסית עם מוזיקה קלאסית מערבית, עם נגיעות של מוזיקה פופולרית, בעיבודים מקוריים של חברי האנסמבל. 
אנסמבל טורקיז, הרכב ייחודי  של שישה נגנים, כל נגן מעמיק בתחומו, לכל נגן רקע מוזיקלי שונה, ולכולם עשייה מוזיקלית רחבה ומגוונת. נגני ההרכב מתמחים בנגינת מוזיקה ערבית, טורקית, אנדלוסית, מוזיקה קלאסית, קלאסית בת זמננו, מטאל, ג'אז, פופ, מוזיקה הודית ועוד. 
המופע הוא מעין סיור בעולם המקאם - הסולם והעולם הערבי. יצירות מרקידות, מרגשות, חלקן מוכרות וחלקן פחות. 
בין הקטעים שינוגנו: יצירות טורקיות, ערביות קלאסיות, עבד אל ווהב, דאוד אכרם, באך, בטהובן, שם טוב לוי, בוסתן אברהם, פיירוז ועוד  


נפתלי כהן - עוד | דניאל סאסי - ניאת וחליל צד | תמר דויטש - צ׳לו | חנן בכר - פסנתר | מתן יעקב - קונטרבאס | תום משלניק - כלי הקשה  
 

עורך הסדרה, מתן יעקב


פתיחת דלתות 20:30 תחילת המופע 21:00, כשעה ורבע , המופע באנגלית 
 

קרא עוד קרא עוד

קודמים אירועים

אירועים קודמים

תאריך: 3.2
שנה: 2025
שעה: 20:00

DIS-COVER יאיר אסולין ופרופ' עידן שגב

יאיר אסולין,  סופר והוגה דעות, זוכה פרס ספיר לספרי ביכורים לשנת 2011, ופרס שרת התרבות ופרס ראש הממשלה לסופרים עבריים לשנת 2016. 
הוא עסק בעבר בהוראת תוכניות למדעי היהדות ובספרות השוואתית באוניברסיטת ייל, כותב טור קבוע בעיתון הארץ ומנחה תוכנית הגותית ב"כאן".


עידן שגב הוא פרופסור לחישוביות עצבית במרכז למדעי המוח באוניברסיטה העברית,  שותף בכיר בפרויקט ״המוח הכחול״ השוויצרי ופרויקט ״המוח האנושי״ האירופאי, וממקימי כתב העת המדעי הבינלאומי Frontiers. תחום עיסוקו המרכזי הוא חקר תאי עצב ורשתות עצבים במוח היונק והאדם, במטרה להבין ״מה מייחד את האדם״. עידן גם מתעניין בקשר בין המוח לאמנות, ויזם מפגשים מרתקים בין אמנים ומדענים.


השיחה תעסוק בזמן המהפכני - משנה סדרי העולם - שבו אנו חיים, באתגרים הגדולים ובהזדמנויות הניצבות בפני האנושות בתקופה הזאת, ובסימני השאלה הבוערים שניצבים לפנינו. היא תאיר את חשיבותה הקריטית של השותפות בין חוקרי מדעי הטבע לחוקרי מדעי החברה והרוח, כדי שנצליח לצמוח לעולם חדש, מפרה ויצירתי, הן כאנושות בכללותה ובפרט כחברה בישראל.

האירוע מתקיים בשיתוף מרכז ברגינסקי לממשק בין מדע ורוח