מכון ויצמן למדע הוא אחד מהמוסדות המובילים בעולם במחקר בסיסי. הוא מורכב מ-250 קבוצות מחקר ניסיוני ותיאורטי הפזורות על-פני חמש פקולטות – ביולוגיה, ביוכימיה, כימיה, מתמטיקה ומדעי המחשב, ופיסיקה. התובנות העולות ממעבדות המכון מסייעות בגיבוש הבנה מעמיקה יותר של הגוף האנושי והיקום ומובילות לפיתוחים ברפואה, טכנולוגיה והסביבה. זהו מיטב העשייה המדעית לטובת האנושות כולה. 

מדעני מכון ויצמן זכו לאורך השנים להכרה בזכות גילויים ופיתוחים כגון בדיקות מי שפיר, תרופות חדשניות לטיפול בטרשת נפוצה, ננו-חומרים ותרכובות לשימוש תעשייתי ורפואי, טכנולוגיות מחשוב מתקדמות, ואפשרויות אגירת מידע פורצות דרך. מדעני המכון חוקרים את נבכי המערכת החיסונית, מתווים את הדרך בהבנתן של תסמונות גנטיות נדירות, מפתחים זנים חדשים של צמחים ומסייעים לחשוף את התכונות הפיסיקליות של היקום. 

מחקרינו בתחום הסרטן הובילו לתגליות רבות, כולל חשיפת הגן האחראי לקידוד p53 – חלבון מדכא-גידולים הנמצא תקול כמעט בכל סוגי הסרטן – וכן חלבון הגורם להיווצרות לוקמיה מיאלואידית כרונית, אשר הבנה את היסודות לפיתוח התרופה Imatinib (הידועה גם בשם Gleevec). מחקרינו הובילו לפיתוחה של התרופה Erbitux לטיפול בסרטן המעי הגס וסרטן ראש-צוואר, וכן לתובנות רבות נוספות אודות סרטן השד, השחלות, הערמונית ועוד. 

מדעני המוח שלנו חשפו כיצד המוח ומערכת העצבים מתפתחים ומתפקדים בגוף בריא וחולה, והגיעו לתובנות מרשימות בנוגע למחלות ניווניות כגון אלצהיימר ופרקינסון, כמו גם מחלות נפש ומצבים כמו אוטיזם, דכאון וסכיזופרניה. אחת מנקודות החוזק של המכון היא פיתוחם של כלי מחקר בסיסיים, כגון תהודה מגנטית גרעינית לטובת חקר חומרים ביולוגיים ולא-ביולוגיים. 

פרופ' עדה יונת מהמחלקה לביולוגיה מבנית זכתה בפרס נובל לכימיה בשנת 2009 לאחר שהצליחה לפענח את מבנה הריבוזום, תגלית אשר סייעה למדענים ברחבי העולם להבין את תופעת העמידות בפני אנטיביוטיקה ולפתח תרופות אנטיביוטיות חדשות. בנוסף, ביארה פרופ' יונת את דרכי הפעולה של תרופות אנטיביוטיות רבות הפועלות באופן ממוקד כנגד הריבוזום וחשפה מנגנונים שונים של עמידות לתרופות, ובכך סללה את הדרך לפיתוח תרופות מבוססות-מבנה.

מכון ויצמן הוא חלוץ היסטורי במחקר מדעי המחשב; בשנות ה-70 של המאה ה-20, האלגוריתם המאפשר עסקאות בטוחות ומאובטחות, RSA, הומצא במשותף עם מדענינו והניח את היסודות לחברות הזנק (סטארט-אפ) אשר מניעות כיום את מגזר הטלקומוניקציה הישראלי הפורח. שלושה ממדעני המחשב שלנו זכו בפרס טורינג, הנחשב 'פרס הנובל של המתמטיקה'. 

הרשימה נמשכת עוד ועוד. אף אחד מההישגים הללו לא היה מתאפשר אלמלא האנשים מאחורי המדע: המדענים, עמיתי הפוסט-דוקטורט והסטודנטים החושבים מחוץ לקופסה ותרים אחר פתרונות חדשים לבעיות דוחקות; בוגרינו המצטרפים לרשת בינלאומית רחבה של מדענים המשתפים פעולה במגוון פרויקטים; והפילנתרופים התומכים בנדיבות במחקר. מכון ויצמן מאמין בכל לב כי הנכס החשוב ביותר שלו הוא האנשים שלו, ומבין בבהירות כי מחקר בסיסי דורש שנים – לעתים עשורים – של השקעה על מנת לשאת פרי.