תאריך:
11.3.24
שני
שעה: 19:30

קפה עם פינה | לי ינור

"It looks very chaotic but somehow makes sense - אומרת לי פינה בחדר החזרות, בו היא רוקדת ומשחזרת חלקים מהסולו שלה במופע "Danzon". הריקוד נקטע מידי פעם, ומאפשר לצלם שתיקות אינטימיות, שיחות וצחוק של הקלה. את הכוריאוגרפית פינה באוש פגשתי בפעם הראשונה בקפה MISTRAL בפריז ב 1993. הדיאלוג בינינו המשיך מזה 12 שנה ומכאן גם הרעיון לסרט "קפה עם פינה". זהו סרט דוקומנטרי מנקודת מבט אישית ואינטימית על פינה ועולמה. ראשיתו של הסרט בפריז ב 2002, המקום בו נפגשנו לראשונה, והמשכו בוופרטל גרמניה ב 2005, עיר הבית של פינה ולהקתה.

דבר מה שהוא בין חלום לזיכרון מוביל את ההתפתחות האסוציאטיבית של הסרט. המצלמה נודדת בין בית הקפה, מזרקות פריז, חדרי חזרות, ארובות תעשייתיות, פסי רכבת, חלקות יער אינסופיות, ו"ריקודי" דובי קוטב מתחת למים, המשתלבים לתוך קטעי ריקוד מהיצירות: 

"Agua" , ו "Rough-Cut". פנימי, עמוק, חוויתי - כוריאוגרפיה של state of mind " (לי ינור)

 

"קפה עם פינה" הוא לא סרט עלילתי ולא תיעודי, אלא הרהור על התיעוד, על הזיכרון, על החוויה. הוא המחשה קרובה ביותר לשרשרת אסוציאציות, המציפה את הצופה ביופי ובתחושה חזקה מאוד של חגיגת חיים. בתוך כל אלה אפשר למצוא מה שאפשר להגדיר אופטימיות מפוכחת, שהיא מצרך נדיר. 

נקודת המוצא של הסרט היא ההיכרות בין האמנית לי ינור לבין פינה באוש - אחת האמניות הגדולות של 40 השנים האחרונות במחול הנושק לתיאטרון ולאמנות חזותית. ינור (אורחת בתוכנית 'שהות אמן' במכון ויצמן  ב-2023)  יצרה את הסרט ב-2006 , מנקודת מבט אישית ואינטימית על פינה ועולמה, בין בית הקפה, מזרקות פריז, חדרי חזרות, ארובות תעשייתיות, פסי רכבת, חלקות יער אינסופיות, ו"ריקודי" דובי קוטב מתחת למים, המשתלבים לתוך קטעי ריקוד מיצירות,  פנימי, עמוק, חוויתי, שכל רגע בו יכול להיות מוקפא וממוסגר כדימוי בעל תוקף . הוא מסתיים בצילומי שחור-לבן של באוש ומותיר את הצופה עם תובנה חדשה על כוחה של תנועה כדרך למגע עם הנפש, עם האני הפנימי ביותר. 

גרמניה 2006 | 52 דקות |אנגלית כתוביות לאנגלית 

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
5.5
שני
שעה: 20:00

העידן הקוונטי | יאיר אסולין ופרופ' רועי עוזרי

במפגש הראשון במסגרת סדרה המעלה שאלות משותפות לעולמות המדע והרוח באלף השלישי, יאיר אסולין ידבר עם עם פרופ' רועי עוזרי, פיזיקאי במחלקה לפיזיקה של מערכות מורכבות במכון ויצמן למדע, החוקר אטומים קרים המשמשים, בין היתר, לבניית מחשב קוונטי אוניברסלי ולמדידות מדויקות ומכהן כסגן נשיא לפיתוח משאבים ותקשורת. 
ננסה להבין מה זה אומר - מחשוב קוונטי, ועד כמה זה קרוב למימוש, ננסה גם לחשוב יחד על המשמעויות של עולם לא בינארי, המאפשר פתרון בעיות אשר עד היום לא היו נגישות ולסמן את ההזדמנויות האתגרים והשאלות שעולים מכך וההשלכות על המהפכה הטכנולוגית כולה.
 

בחסות מרכז ברגינסקי לממשק בין מדע ורוח, בשיתוף הקהל 

 

המפגש יתקיים בעברית 


Brave New World ('עולם חדש מופלא'), הרומן העתידני של אלדוס האקסלי מ-1932, הוא חזון סאטירי מאיים על עתיד אוטופי כביכול, שבו בני האדם מתרבים באופן מלאכותי ומעוקרים מרגשות באמצעות סמים במטרה לשרת באופן פסיבי את השלטון; עתיד שבו מלחמה ומגפות הוכחדו על חשבון האינדיווידואליות, האמנות, המשפחה והאהבה. כיום, בתחילתו של האלף השלישי,  אנחנו חיים ב "עולם חדש ומופלא" אמיתי, מלא בהתפתחויות בלתי נתפסות, וגם בפחדים ובסכנות. עולם של "חלל" ו"זמן" שונים מהותית ממה שהכרנו, עולם של תודעה אנושית חדשה. מכון ויצמן הוא אחד המרחבים בהם מתפתח הזמן הגדול הזה. הן בכלים של מחקר והן בכלים של עשייה. בסדרת שיחות יבקש יאיר אסולין לחשוב יחד עם חוקרים פורצי דרך בתחומים המהפכניים ביותר של זמננו (מחשוב קוונטי, בינה מלאכותית , אבולוציה) על השאלות הגדולות שעולות מתוך תחומי המחקר השונים, על הרלוונטיות הגדולה של החיבור בין מדע ורוח בזמן הזה ועל האנושות החדשה ההולכת ומתהווה לנגד עינינו. 



 

קרא עוד קרא עוד