תאריך:
10.12.22
שבת
שעה: 11:00

המפץ הגדול I מאת ובבימוי צבי סהר

זוכת פרס הצגת הילדים והנוער לשנת 2020 בטקס פרסי התיאטרון הליטאי

מחשבים מנופצים, מסכים מרוסקים וכבלים קרועים - כך נברא העולם במופע של אנסמבל עיתים, בשיתוף פעולה עם תיאטרון הבובות קלייפדה מליטא. בשפת  PuppetCinema- ה הייחודית שפיתח צבי סהר - שילוב חדשני בין תיאטרון בובות לקולנוע חי -אתם מוזמנים למסע בעולם חשמלי בו הופכים חלקיקי מחשב לדמויות מיניאטוריות ורכיבים אלקטרוניים לנוף עירוני:

סאגה עתידנית המגוללת את סיפור מסעם של שני חברים – הרובוט קיי k )) והכלבה שלו בטי, שני יצורים חשמלים-פצפונים שחיים בעולם אלקטרוני, בו ניתן לטעון ולהיטען ללא הגבלה. בעירם העתידנית, החיים תוססים והאנרגיה גואה, אך תושבי המקום אינם מוכנים לאירוע ראשון מסוגו: גשם.

כיצד יגיבו היצורים המתכתיים למים? האם יתרחש אסון אקולוגי בדמות קצר חשמלי אדיר ? האם ימצאו הרובוט וכלבתו חוף מבטחים ?

משך ההצגה : 50 דקות,

ההצגה מיועדת לגילאי 5 ומעלה. מספר המקומות מוגבל.

בסיום ההצגה, מפגש עם האמן שיצר את ההצגה – צבי סהר והסקרנים יוכלו לשאול איך זה עובד, וגם להתקרב לבמה ולראות את התפאורה מקרוב.

מאת ובבימוי: צבי סהר  על הבמה:  ינון כהן, עמרי רווה, צ'הירו טזורו

מוסיקה מקורית ועיצוב פסקול: קובי שמואלי  עיצוב תאורה: שחר מונטלייק
עיצוב בובות ותפאורה:  יאנה מלישב, גילי קוזין אולמר אנימציה-בימוי, הפקה ועיצוב: סטודיו זז אנימציה

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
20.2
חמישי
שעה: 20:00

על ההקשבה | פרופ' דוד הראל, פרופ' רות קנר וקבוצת תיאטרון רות קנר

איש מדע מקשיב למוסיקת המילים. אשת תיאטרון מקשיבה לאיש המדע. שחקני קבוצת התיאטרון מקשיבים לשניהם ומדגימים. 
שיחה וקטעי משחק על הקשר בין שמיעה והקשבה, כוונה והבנה.


פרופ' רות קנר - במאית ויוצרת תיאטרון, פיתחה במהלך השנים שפת במה ייחודית ופורצת דרך. יצירותיה מתאפיינות בחקירה נסיונית של שפת הבמה, בפיתוח טכניקות של תיאטרון סיפור ותנועה, ובעיבודים בימתיים חדשניים של טקסטים ספרותיים ודוקומנטריים.  
קנר היא פרופסור מן המניין בחוג לאמנות התיאטרון באונ' ת"א, מביימת ומעבירה סדנאות בארץ ובעולם. מאז 2005, במאית בית בתיאטרון 'קאי'בטוקיו.


פרופסור דוד הראל - חתן פרס ישראל ב-2004 כיום נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, חבר סגל במכון ויצמן למדע מאז 1980, שימש ראש המחלקה למדעי המחשב ולמתמטיקה שימושית ודקאן הפקולטה למתמטיקה ומדעי המחשב.  עיקר תחומי התמחותו של פרופ’ הראל בעבר היו במדעי המחשב התיאורטיים  ובעשורים האחרונים הוא מתמקד בעיקר בהנדסת תוכנה ומערכות, במחקרים על מידול ושחזור של ריח ובמידול וניתוח של מערכות ביולוגיות. בין תחומי מחקרו, הוא חוקר כלים העוזרים לבינה המלאכותית, להקשיב, לפענח ולדייק טקסט מדובר.


קבוצת תיאטרון רות קנר הוקמה ב - 1998 ומאז מקיימת תהליכי חקירה בימתית שחותרים להעמקת אמצעי ההבעה במשחק, תנועה, עבודת קול וצליל וביטוי דרך דימויים חזותיים, לכינון יצירה שנובעת מהקשבה עמוקה לאמת אישית ואומנותית, בניסיון לייצר פואטיקה בימתית מינימליסטית בה לכל אלמנט יכולת ייצוג ויכולת השתנות.
 

אורך המפגש כשעה וחצי
 

קרא עוד קרא עוד