לוטוס כרטיסים:
תאריך:
20.2.25
חמישי
שעה: 20:00

על ההקשבה | פרופ' דוד הראל, פרופ' רות קנר וקבוצת תיאטרון רות קנר

איש מדע מקשיב למוסיקת המילים. אשת תיאטרון מקשיבה לאיש המדע. שחקני קבוצת התיאטרון מקשיבים לשניהם ומדגימים. 
שיחה וקטעי משחק על הקשר בין שמיעה והקשבה, כוונה והבנה.


פרופ' רות קנר - במאית ויוצרת תיאטרון, פיתחה במהלך השנים שפת במה ייחודית ופורצת דרך. יצירותיה מתאפיינות בחקירה נסיונית של שפת הבמה, בפיתוח טכניקות של תיאטרון סיפור ותנועה, ובעיבודים בימתיים חדשניים של טקסטים ספרותיים ודוקומנטריים.  
קנר היא פרופסור מן המניין בחוג לאמנות התיאטרון באונ' ת"א, מביימת ומעבירה סדנאות בארץ ובעולם. מאז 2005, במאית בית בתיאטרון 'קאי'בטוקיו.


פרופסור דוד הראל - חתן פרס ישראל ב-2004 כיום נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, חבר סגל במכון ויצמן למדע מאז 1980, שימש ראש המחלקה למדעי המחשב ולמתמטיקה שימושית ודקאן הפקולטה למתמטיקה ומדעי המחשב.  עיקר תחומי התמחותו של פרופ’ הראל בעבר היו במדעי המחשב התיאורטיים  ובעשורים האחרונים הוא מתמקד בעיקר בהנדסת תוכנה ומערכות, במחקרים על מידול ושחזור של ריח ובמידול וניתוח של מערכות ביולוגיות. בין תחומי מחקרו, הוא חוקר כלים העוזרים לבינה המלאכותית, להקשיב, לפענח ולדייק טקסט מדובר.


קבוצת תיאטרון רות קנר הוקמה ב - 1998 ומאז מקיימת תהליכי חקירה בימתית שחותרים להעמקת אמצעי ההבעה במשחק, תנועה, עבודת קול וצליל וביטוי דרך דימויים חזותיים, לכינון יצירה שנובעת מהקשבה עמוקה לאמת אישית ואומנותית, בניסיון לייצר פואטיקה בימתית מינימליסטית בה לכל אלמנט יכולת ייצוג ויכולת השתנות.
 

אורך המפגש כשעה וחצי
 

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
5.5
שני
שעה: 20:00

העידן הקוונטי | יאיר אסולין ופרופ' רועי עוזרי

במפגש הראשון במסגרת סדרה המעלה שאלות משותפות לעולמות המדע והרוח באלף השלישי, יאיר אסולין ידבר עם עם פרופ' רועי עוזרי, פיזיקאי במחלקה לפיזיקה של מערכות מורכבות במכון ויצמן למדע, החוקר אטומים קרים המשמשים, בין היתר, לבניית מחשב קוונטי אוניברסלי ולמדידות מדויקות ומכהן כסגן נשיא לפיתוח משאבים ותקשורת. 
ננסה להבין מה זה אומר - מחשוב קוונטי, ועד כמה זה קרוב למימוש, ננסה גם לחשוב יחד על המשמעויות של עולם לא בינארי, המאפשר פתרון בעיות אשר עד היום לא היו נגישות ולסמן את ההזדמנויות האתגרים והשאלות שעולים מכך וההשלכות על המהפכה הטכנולוגית כולה.
 

בחסות מרכז ברגינסקי לממשק בין מדע ורוח, בשיתוף הקהל 

 

המפגש יתקיים בעברית 


Brave New World ('עולם חדש מופלא'), הרומן העתידני של אלדוס האקסלי מ-1932, הוא חזון סאטירי מאיים על עתיד אוטופי כביכול, שבו בני האדם מתרבים באופן מלאכותי ומעוקרים מרגשות באמצעות סמים במטרה לשרת באופן פסיבי את השלטון; עתיד שבו מלחמה ומגפות הוכחדו על חשבון האינדיווידואליות, האמנות, המשפחה והאהבה. כיום, בתחילתו של האלף השלישי,  אנחנו חיים ב "עולם חדש ומופלא" אמיתי, מלא בהתפתחויות בלתי נתפסות, וגם בפחדים ובסכנות. עולם של "חלל" ו"זמן" שונים מהותית ממה שהכרנו, עולם של תודעה אנושית חדשה. מכון ויצמן הוא אחד המרחבים בהם מתפתח הזמן הגדול הזה. הן בכלים של מחקר והן בכלים של עשייה. בסדרת שיחות יבקש יאיר אסולין לחשוב יחד עם חוקרים פורצי דרך בתחומים המהפכניים ביותר של זמננו (מחשוב קוונטי, בינה מלאכותית , אבולוציה) על השאלות הגדולות שעולות מתוך תחומי המחקר השונים, על הרלוונטיות הגדולה של החיבור בין מדע ורוח בזמן הזה ועל האנושות החדשה ההולכת ומתהווה לנגד עינינו. 



 

קרא עוד קרא עוד