תאריך:
21.6.22
שלישי
שעה: 20:00

Opening Night | ליל בכורה

 

ג'ון קסאווטס (1929-1989), יצר במשך 25 שנות קריירה קולנועית תריסר סרטים באורך מלא. בחזונו החלוצי ראה את היצירה הקולנועית כתהליך של חקירה עצמית, בקולנוע שלו נתן עדיפות לעיסוק העדין בדמויות, ברגשותיהן המודחקים וביחסים המורכבים ביניהן.
סרטיו מעלים שאלות כנות בנוגע לעולמו האישי ובד־בבד מזמינים את הצופים לחקור שאלות בנוגע למצב האנושי מתוך ניסיונם שלהם.
עבודתו כ'אוטר ' בעל חותם אמנותי ייחודי, שנחשב למייסדה של תנועה אמנותית רחבה שהתפתחה החל משנות ה־50 של המאה ה־20– הקולנוע האמריקני העצמאי.

שרה היא כוכבת תאטרון מפורסמת שמתקשה להשלים עם העובדה כי בגילה מאהבים צעירים כבר לא באים בקלות. אם לא די בכך, במחזה החדש בכיכובה עליה לגלם אישה בת גילה – שגם לה יש בעיה עם הריקנות, גם היא ספקנית ביחס לחיים ולקריירה.
מעין גרסה קסאווטסית ל"הכל אודות חווה".
ג'ינה רולנדס גדולה לא פחות מבטי דיוויס, אף כי אסכולת המשחק שונה בתכלית. יש כאן משברים, טראומות, אימה, זעם והשלמה - וכמו תמיד אצל רולנדס וקסאווטס - נוירוזה שיש בה אירוניה כמעט קומית, שהופכת את הסרט לחוויה מיוחדת.
בימוי: ג'ון קסאווטס
שחקנים: ג'ינה רולנדס, ג'ון קסאווטס, בן גזארה
שפה: אנגלית | תרגום לעברית

ארה"ב 1977 | 143 דקות | אנגלית | תרגום לעברית

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
20.2
חמישי
שעה: 20:00

על ההקשבה | פרופ' דוד הראל, פרופ' רות קנר וקבוצת תיאטרון רות קנר

איש מדע מקשיב למוסיקת המילים. אשת תיאטרון מקשיבה לאיש המדע. שחקני קבוצת התיאטרון מקשיבים לשניהם ומדגימים. 
שיחה וקטעי משחק על הקשר בין שמיעה והקשבה, כוונה והבנה.


פרופ' רות קנר - במאית ויוצרת תיאטרון, פיתחה במהלך השנים שפת במה ייחודית ופורצת דרך. יצירותיה מתאפיינות בחקירה נסיונית של שפת הבמה, בפיתוח טכניקות של תיאטרון סיפור ותנועה, ובעיבודים בימתיים חדשניים של טקסטים ספרותיים ודוקומנטריים.  
קנר היא פרופסור מן המניין בחוג לאמנות התיאטרון באונ' ת"א, מביימת ומעבירה סדנאות בארץ ובעולם. מאז 2005, במאית בית בתיאטרון 'קאי'בטוקיו.


פרופסור דוד הראל - חתן פרס ישראל ב-2004 כיום נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, חבר סגל במכון ויצמן למדע מאז 1980, שימש ראש המחלקה למדעי המחשב ולמתמטיקה שימושית ודקאן הפקולטה למתמטיקה ומדעי המחשב.  עיקר תחומי התמחותו של פרופ’ הראל בעבר היו במדעי המחשב התיאורטיים  ובעשורים האחרונים הוא מתמקד בעיקר בהנדסת תוכנה ומערכות, במחקרים על מידול ושחזור של ריח ובמידול וניתוח של מערכות ביולוגיות. בין תחומי מחקרו, הוא חוקר כלים העוזרים לבינה המלאכותית, להקשיב, לפענח ולדייק טקסט מדובר.


קבוצת תיאטרון רות קנר הוקמה ב - 1998 ומאז מקיימת תהליכי חקירה בימתית שחותרים להעמקת אמצעי ההבעה במשחק, תנועה, עבודת קול וצליל וביטוי דרך דימויים חזותיים, לכינון יצירה שנובעת מהקשבה עמוקה לאמת אישית ואומנותית, בניסיון לייצר פואטיקה בימתית מינימליסטית בה לכל אלמנט יכולת ייצוג ויכולת השתנות.
 

אורך המפגש כשעה וחצי
 

קרא עוד קרא עוד