תאריך:
9.4.22
שבת
שעה: 11:00

קלאסי | צליל ומחשבה 3 # Cellissimo קונצרט לארבעה צ'לנים


הרן מלצר | עליסה אברהם | גבריאל בייגל | צבי פלסר
בתוכנית:
מוצארט - פתיחה לאופרה-נישואי פיגארו
סן סאנס - אלגרו אפסיונטו
פיצנהאגן - אווה מריה אופוס 41
דבוז'אק - רונדו
ארוו פארט - פרטרס
פיצנהאגן - ואלסים קונצרטנטיים אופוס 31
אורך התכנית כשעה ורבע ללא הפסקה

רביעיית צ'לנים הוא הרכב שהולך ותופס תאוצה בעולם המוסיקה. להרכב עושר צלילי יוצא דופן ואפשרויות רבות לרפרטואר החל מיצירות מקוריות לצד עיבודים מעולים. התכנית Cellissimo מורכבת מיצירות אהובות וידועות לצד הפתעות ותגליות. 

לצד מוצארט והפתיחה לאופרה "נישואי פיגארו" תוצג יצירתו הייחודית והרוחנית של המלחין האסטוני - ארוו פרט "פראטרס" . הוירטואוזיות תגיע ביצירתו של הצ'לן הנודע פיצנהאגן שהיה הצ'לן המיועד של צ'ייקובסקי וכן תבוצע יצירתו "אוה מריה" תפילה מרגשת למקהלת צ'לנים. שני מלחינים שכתבו הרבה לצ'לו - דבוז'אק וסן סאנס גם הם יוצגו בתכנית. 
בין לבין נשוחח עם הצ'לנים, נכיר את הכלי ואת אורח חיי הצ'לנים. (ידעתם שכשטסים עם צ'לו צריך לרכוש מושב נוסף?? Mr. Cello)הצ'לנים בהרכב הם:
צבי פלסר - פרופסור באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים,
הרן מלצר - המכהן כצ'לן הראשי בתזמורת הפילהרמונית הישראלית,
ושני תלמידים בכירים גבריאל בייגל ועליסה אברהם העושים לעצמם כבר שם בעולם המוזיקה

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
10.2
שני
שעה: 20:00

Body is the only language | פאטמה אח'תסארי, ענבל אושמן, ינץ לוי

המשוררת והסופרת האיראנית הגולה פאטמה אח'תסארי תתארח במכון ויצמן למדע. 
ב- 2015 נגזרו על אח'תסארי 11.5 שנות מאסר ו-99 מלקות לאחר שהואשמה בעבירות צנזורה בשיריה. 
היא הצליחה לברוח מאיראן וכיום מתגוררת בנורבגיה. אח'תסארי פרסמה עשרה ספרים, ביניהם אוספי שירה, סיפורים קצרים ויצירות פוליז'אנר. 
שיריה תורגמו לשפות שונות ואף עובדו ליצירות מוזיקליות. 
היא מתארחת בארץ לרגל עבודה על יצירה של מחול ושירה בשיתוף הכוריאוגרפית הישראלית ענבל אושמן. הערב יציע מפגש עם שיריה, הצצה לתהליך יצירה בהתהוות, וזאת בשיחה משותפת עם אח'תסארי, עם ענבל אושמן ועם הסופר ינץ לוי, המשמש כדרמטורג בפרויקט: שיחה על שירה פרסית מודרנית, על רוח חופשית, על חיים תחת צנזורה גלויה ושקופה, על חוויות הגירה, זרות ושייכות ועל החיבור בין שירה למחול. כמו כן, תוצג טעימה חיה מתוך תהליך העבודה.
 

קרא עוד קרא עוד