תאריך:
6.5.24
שני
שעה: 20:00

קונצרט מיוחד ליום הזכרון לשואה ולגבורה | דויד גרימל ואיתמר גולן

דוד גרימל - כינור | איתמר גולן - פסנתר 

בתוכנית: 

באך, סונטה לכינור מס' 3 במי מז'ור, רי"ב 1016 – ǀ. אדאג'ו

דבוז'ק, ארבעה קטעים רומנטיים, אופ' 75

ינאצ'ק, סונטה לפסנתר 1.10.1905, "מן הרחוב"

באך, סונטה לכינור מס' 3 במי מז'ור, רי"ב 1016 – ǀǀǀ. אדאג'ו

פארת, פראטרס (אחים)

באך, סונטה מס' 4 במי מינור, רי"ב 528 – ǀ. אדאג'ו/ויוואצ'ה

הפסקה

בטהובן, סונטה לכינור מס' 10 בסול מז'ור, אופ' 96

 

דוד גרימל כנר המעורב ברפרטואר הסולו, באותה המידה שהוא מעורב ברפרטואר המוזיקה הקאמרית. 

גרימל מופיע דרך קבע בנגינת סולו עם תזמורת פריז, התזמורת הפילהרמונית רדיו צרפת, התזמורת הקאמרית של אירופה, התזמורת הסימפונית של ברלין, התזמורת הלאומית הרוסית, הפילהרמונית החדשה של יפן, התזמורת הקאמרית האנגלית, תזמורת מוצרטאום זלצבורג, תזמורת הקאמרטה הישראלית ירושלים, פילהרמוניה פראג, תזמורת גולבנקיאן ליסבון והסימפונית של ורשה. הופיע על במות בכל העולם ומלחינים רבים הקדישו לו מיצירותיהם.  הוא מופיע באופן קבוע בשלישיית פסנתר עם פיליפ קאסאר וְאן גסטינל.  גרימל  הוא היזם של עונת קונצרטים לטובת חסרי הבית בפריז- "העונה האחרת" וב-2008 הוענק לו תואר אביר מסדר האומנויות מטעם משרד התרבות הצרפתי. 

גרימל מלמד כינור באוניברסיטה למוזיקה של חבל הסאר בזארבריקן, ובמשך עשור, הקים , פיתח ומנהל אמנותי של  "הדיסוננסים"- מעבדה של רעיונות, שנוצרה מקולקטיב של מוזיקאים, בה הם מגלים מחדש את חדוות המוזיקה וגישתם לרפרטואר הסימפוני, היא ברוח המוזיקה הקאמרית.

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
20.2
חמישי
שעה: 20:00

על ההקשבה | פרופ' דוד הראל, פרופ' רות קנר וקבוצת תיאטרון רות קנר

איש מדע מקשיב למוסיקת המילים. אשת תיאטרון מקשיבה לאיש המדע. שחקני קבוצת התיאטרון מקשיבים לשניהם ומדגימים. 
שיחה וקטעי משחק על הקשר בין שמיעה והקשבה, כוונה והבנה.


פרופ' רות קנר - במאית ויוצרת תיאטרון, פיתחה במהלך השנים שפת במה ייחודית ופורצת דרך. יצירותיה מתאפיינות בחקירה נסיונית של שפת הבמה, בפיתוח טכניקות של תיאטרון סיפור ותנועה, ובעיבודים בימתיים חדשניים של טקסטים ספרותיים ודוקומנטריים.  
קנר היא פרופסור מן המניין בחוג לאמנות התיאטרון באונ' ת"א, מביימת ומעבירה סדנאות בארץ ובעולם. מאז 2005, במאית בית בתיאטרון 'קאי'בטוקיו.


פרופסור דוד הראל - חתן פרס ישראל ב-2004 כיום נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, חבר סגל במכון ויצמן למדע מאז 1980, שימש ראש המחלקה למדעי המחשב ולמתמטיקה שימושית ודקאן הפקולטה למתמטיקה ומדעי המחשב.  עיקר תחומי התמחותו של פרופ’ הראל בעבר היו במדעי המחשב התיאורטיים  ובעשורים האחרונים הוא מתמקד בעיקר בהנדסת תוכנה ומערכות, במחקרים על מידול ושחזור של ריח ובמידול וניתוח של מערכות ביולוגיות. בין תחומי מחקרו, הוא חוקר כלים העוזרים לבינה המלאכותית, להקשיב, לפענח ולדייק טקסט מדובר.


קבוצת תיאטרון רות קנר הוקמה ב - 1998 ומאז מקיימת תהליכי חקירה בימתית שחותרים להעמקת אמצעי ההבעה במשחק, תנועה, עבודת קול וצליל וביטוי דרך דימויים חזותיים, לכינון יצירה שנובעת מהקשבה עמוקה לאמת אישית ואומנותית, בניסיון לייצר פואטיקה בימתית מינימליסטית בה לכל אלמנט יכולת ייצוג ויכולת השתנות.
 

אורך המפגש כשעה וחצי
 

קרא עוד קרא עוד