לוטוס כרטיסים:
תאריך:
1.2.25
שבת
שעה: 11:00

צבע הדיו | בריאן ד׳ ג׳ונסון

שימו לב: הקרנת הסרט צבע הדיו נדחתה ביום, משישי בבוקר ה-31.1 למחרת, שבת ה- 1.2 בשעה 11:00.

 

דיו הוא המדיום הראשוני שלנו - הוא רשם את האבולוציה של האנושות. הסרט 'צבע הדיו'  הוא מסע פואטי וכימי, החושף את המסתורין והעוצמה של המדיום דרך עיניו של ג'ייסון לוגאן, יצרן דיו בעל חזון. 

בעבודה עם מרכיבים שהוא אוסף בטבע - עשבים שוטים, פירות יער, קליפות עץ, פרחים, סלעים, חלודה - הוא מייצר דיו כמעט מכל דבר ושולח צבעי דיו בהזמנה אישית למגוון אקלקטי של אמנים ברחבי העולם, מקריקטוריסט ניו יורקי ועד קליגרף יפני שעושה בעבודותיו עירוב מסעיר של מילה, ציור, הדיו והתנועה. 

הוא גם מבקר אצל חלק מהם, כמו אמנית שיוצרת צבעי אוקר מסלעים, או אצל אומנים - ילידיים שמייצרים צבע אדום מחיפושיות במקסיקו (את הדיו האדום שייצר הוא שולח למרגרט אטווד, יוצרת ״יומנה של שפחה״, שמציירת עבורו נשים בשמלות אדומות). כשהדיו והצבעים ששלח מקבלים חיים משלהם, האלכימיה המשובבת שלו מציירת סיפור של צבע שמחבר אותנו מחדש לאדמה ומחזיר אותנו לתחושת פליאה ילדותית. 

סרט המתענג על החושניות של הדיו, על האופן שבו הוא נספג בנייר, מתערבב בצבעים אחרים, משפיע עליהם, מחלחל לתוכם , מעורר תשוקה לכימיה, או לאלכימיה ובעיקר,  זהו שיר הלל לקראפט, לאיטיות, לשליטה מופלאה בחומרים, לפשטות היצירה והחיים. 
 

 

הסרט מצטרף לתנועה משותפת שהולכת וגדלה בעולם,  להחיות מדיה אנלוגית וצבע טבעי, לא רק כאקט נוסטלגי - בעידן דיגיטלי שבו הגבול בין אמת לשקר הפך להיות כל כך חלקלק, יש כמיהה לחומר בל יימחה של הדיו ולחיבור המוחשי של שפה בעבודת יד. לאורך קיומה  של הציוויליזציה, הדיו נשאר התיעוד המתמשך ביותר שלנו, מאובן של התודעה האנושית. ובזוהרו המהיר, אפשר לגלות את הקסם של מדיום שעדיין קושר אותנו כמו שום דבר אחר - חותם של אותנטיות בעידן של אפס ואחד.


בימוי: בריאן ד' ג'ונסון


קנדה 2022 | 105 דקות | אנגלית יפנית וספרדית, תרגום לעברית ולאנגלית 
 

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
28.2
שישי
שעה: 11:00

עדה - אימי האדריכלית | הקרנה ושיחה עם יעל מלמד

מבעד לעדשת המצלמה של בתה הקולנוענית, עדה כרמי־מלמד - אחת האדריכליות הפוריות בדורה בארץ ומחוצה לה, מתגלה גיבורה שקצת נחבאת אל הכלים וסיפור חייה שזור בסיפורה של המדינה הסוערת והאהובה שלה. עם נקודת מבט מעוררת מחשבה על מושגים כמו "מקום", "בית" ו"מדינה" ועל רקע המאבקים לשמירה על הדמוקרטיה השברירית בישראל, כרמי־מלמד מספקת הצצה נדירה לעולמה הפנימי ומזמינה את הצופים להרהר בשאיפות האישיות שלהם כלפי החברה בארץ והכיוון שאליו שועטת הציבוריוּת הישראלית. 
כמי שפועלת במשך עשורים לשיפור המרחב הציבורי בעודו מידרדר והופך טעון יותר, כרמי־מלמד מביטה נכוחה על האופן שבו דווקא השאיפה לקִדמה ושינוי תמידי, עשויה לגרום לנו לשכוח מאיפה באנו. בין השורות, ישנה גם נגיעה רכה במערכת המשפחתית המורכבת שנעה על ציר ניו יורק - ישראל, שבה כרמי הקדישה את רב חייה לקריירה  ועשתה בחירה לא אופיינית ולא מקובלת, בין חיי משפחה למקצוע האדריכלות.


בימוי : יעל מלמד
ישראל 2024 | 82 דקות | עברית, אנגלית | תרגום לעברית 


StageTalk לאחר ההקרנה שיחה עם יעל מלמד, במאית הסרט  

קרא עוד קרא עוד
תאריך:
21.3
שישי
שעה: 11:00

המזחים הצפים של כריסטו | אנדרה פאנוב

את פרויקט המזחים הצפים הגה האמן כריסטו כמעט לפני 50 שנה, ב־1970, יחד עם אישתו ז׳אן־קלוד. יחד הם ניסו להביא אותו לכדי מימוש מספר פעמים במקומות כמו ארגנטינה ויפן, אולם לא הצליחו לקבל את האישורים הנדרשים. כריסטו לא הפסיק לחלום ויצר שרטוטים וציורים שממחישים את האפקט המדהים של המזחים הצפים, שאיתם נפתח הסרט 

 

אחרי סדרה של יצירות אמנות מרשימות במיוחד שיצר ביחד עם אשתו ז'אן קלוד, כריסטו חולם ללכת על המים. לשם כך הוא רוצה לבנות שבילים שיובילו מגדות אגם איזאו באיטליה לאי הקטן שבמרכזו.
האיש שעטף בבדים את הרייכסטאג, פרש ווילון על עמק בהרי הרוקי וכיסה שטח עצום ביפן בשמשיות, לא חשב שזו בעיה גדולה לפרוש על פני האגם יותר מ-200 אלף קוביות פוליאתילן עטופות בבד. אלא שאז נכנסה לתמונה הביורוקרטיה האיטלקית.
 

בניית "המזחים הצפים" התגלתה כמשימה מורכבת מבחינה טכנית ואישית, ואף שהיצירה המרהיבה משכה עשרות אלפי מבקרים, מאחורי הקלעים לא היה רגע שבו מפלס הדרמה היה פחות מגבה גלי.


פסטיבלים קודמים: Locarno, TIFF, Doc NYC 2018, Hong Kong IFF, Thessaloniki DFF 2019, Louvre FF
 

בימוי: אנדרה פאנוב 

ארה"ב- איטליה 2018, 100 דקות, אנגלית ואיטלקית, כתוביות בעברית 
 

קרא עוד קרא עוד
תאריך:
10.2
שני
שעה: 20:00

Body is the only language | פאטמה אח'תסארי, ענבל אושמן, ינץ לוי

המשוררת והסופרת האיראנית הגולה פאטמה אח'תסארי תתארח במכון ויצמן למדע. 
ב- 2015 נגזרו על אח'תסארי 11.5 שנות מאסר ו-99 מלקות לאחר שהואשמה בעבירות צנזורה בשיריה. 
היא הצליחה לברוח מאיראן וכיום מתגוררת בנורבגיה. אח'תסארי פרסמה עשרה ספרים, ביניהם אוספי שירה, סיפורים קצרים ויצירות פוליז'אנר. 
שיריה תורגמו לשפות שונות ואף עובדו ליצירות מוזיקליות. 
היא מתארחת בארץ לרגל עבודה על יצירה של מחול ושירה בשיתוף הכוריאוגרפית הישראלית ענבל אושמן. הערב יציע מפגש עם שיריה, הצצה לתהליך יצירה בהתהוות, וזאת בשיחה משותפת עם אח'תסארי, עם ענבל אושמן ועם הסופר ינץ לוי, המשמש כדרמטורג בפרויקט: שיחה על שירה פרסית מודרנית, על רוח חופשית, על חיים תחת צנזורה גלויה ושקופה, על חוויות הגירה, זרות ושייכות ועל החיבור בין שירה למחול. כמו כן, תוצג טעימה חיה מתוך תהליך העבודה.
 

קרא עוד קרא עוד