תאריך:
24.5.24
שישי
שעה: 9:30

דני קרוון במכון ויצמן למדע |  סיור אמנות, שיח ופורטרט קולנועי 

לציון שלוש שנים ללכתו של האמן והפסל הסביבתי דני קרוון (1930–2021) חתן פרס ישראל לפיסול לשנת 1977, אשר יצר כ־80 פסלים סביבתיים בישראל ובעולם - סיורי אמנות בשתיים מעבודותיו בקמפוס מכון ויצמן למדע, דיון מלווה בקטעי סרטים על המהלך האמנותי של קרוון ופורטרט קולנועי של האמן

 

בתוכנית:

09:30  התכנסות וקפה

התכנסות בכיכר הזכרון באחוזת יד חיים ויצמן,  (החל מהשעה 09:15 הסעות לכיכר הזכרון *)

10:00  'אנדרטה לזכר קורבנות השואה' | כיכר הזכרון באחוזת יד חיים ויצמן

סיור מודרך בכיכר הזיכרון, רחבת יד חיים ויצמן,  אורך המפגש כ-20 דקות

11:00  'מעץ הדעת לעץ החיים'  | מעונות הסטודנטים ע"ש קלור

סיור מודרך במבואה של מעונות הסטודנטים ע"ש קלור, אורך המפגש כ-20 דקות

 

11:45  קרוון, הומניזם ואמנות במרחב ציבורי  | אודיטוריום מיכאל סלע

שיח מלווה בקטעי סרטים ודיון על המהלך האמנותי של קרוון, על 'הדרמה של הפליט', המחווה של קרוון לוולטר בנימין ועל הקשר בין הומניזם ואמנות במרחב הציבורי . אורך המפגש, כ-50 דקות

 

שישי | 12:30  דני קרוון | ברק הימן 

כמעט בן 90 היה - כשיצא דני קרוון למסע רגשי ופוליטי במהלכו נחשפה דמותו המורכבת והמסעירה. “דני קרוון” הסרט מתנהג בדומה לדני קרוון האיש והאמן - פשוט ומורכב בו זמנית, רגשי ואישי אך רחוק ממלודרמה, מלא בכאב אך גם רווי בהומור, תשוקה ושמחת חיים. סרטו של ברק היימן , זוכה פרס העריכה בפסטיבל הקולנוע בירושלים , פרס הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר בפסטיבל  Jozi דרום אפריקה, פרס הסרט הטוב בפסטיבל הקולנוע הישראלי בפריז, ובעשרות ציונים לשבח בפסטיבלים נוספים בעולם.

ישראל 2020 , 66 דקות , עברית, אנגלית, צרפתית, איטלקית, ערבית, באודיטוריום מיכאל סלע

 

המפגשים בשיתוף 'יד חיים ויצמן', 'תרבות בסלע', 'סטודיו דני קרוון' ו'עמותת מרסל לקידום אמנות ותרבות' 

יתכנו שינוים, מוזמנים לעקוב באתר

* שימו לב: מומלץ לחנות בחניון מול אודיטוריום סלע- תהיינה הסעות מהחניון לכיכר הזכרון באחוזת יד חיים ויצמן ובחזרה בתום הסיור. מעונות הסטודנטים ע"ש קלור, נמצאים בסמוך לכניסה הראשית של המכון קרוב לאודיטוריום מיכאל סלע.

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
20.2
חמישי
שעה: 20:00

על ההקשבה | פרופ' דוד הראל, פרופ' רות קנר וקבוצת תיאטרון רות קנר

איש מדע מקשיב למוסיקת המילים. אשת תיאטרון מקשיבה לאיש המדע. שחקני קבוצת התיאטרון מקשיבים לשניהם ומדגימים. 
שיחה וקטעי משחק על הקשר בין שמיעה והקשבה, כוונה והבנה.


פרופ' רות קנר - במאית ויוצרת תיאטרון, פיתחה במהלך השנים שפת במה ייחודית ופורצת דרך. יצירותיה מתאפיינות בחקירה נסיונית של שפת הבמה, בפיתוח טכניקות של תיאטרון סיפור ותנועה, ובעיבודים בימתיים חדשניים של טקסטים ספרותיים ודוקומנטריים.  
קנר היא פרופסור מן המניין בחוג לאמנות התיאטרון באונ' ת"א, מביימת ומעבירה סדנאות בארץ ובעולם. מאז 2005, במאית בית בתיאטרון 'קאי'בטוקיו.


פרופסור דוד הראל - חתן פרס ישראל ב-2004 כיום נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, חבר סגל במכון ויצמן למדע מאז 1980, שימש ראש המחלקה למדעי המחשב ולמתמטיקה שימושית ודקאן הפקולטה למתמטיקה ומדעי המחשב.  עיקר תחומי התמחותו של פרופ’ הראל בעבר היו במדעי המחשב התיאורטיים  ובעשורים האחרונים הוא מתמקד בעיקר בהנדסת תוכנה ומערכות, במחקרים על מידול ושחזור של ריח ובמידול וניתוח של מערכות ביולוגיות. בין תחומי מחקרו, הוא חוקר כלים העוזרים לבינה המלאכותית, להקשיב, לפענח ולדייק טקסט מדובר.


קבוצת תיאטרון רות קנר הוקמה ב - 1998 ומאז מקיימת תהליכי חקירה בימתית שחותרים להעמקת אמצעי ההבעה במשחק, תנועה, עבודת קול וצליל וביטוי דרך דימויים חזותיים, לכינון יצירה שנובעת מהקשבה עמוקה לאמת אישית ואומנותית, בניסיון לייצר פואטיקה בימתית מינימליסטית בה לכל אלמנט יכולת ייצוג ויכולת השתנות.
 

אורך המפגש כשעה וחצי
 

קרא עוד קרא עוד