תאריך:
2.12.24
שני
שעה: 20:00

מנדלסון - חזיון בוהק של עולם משתנה

יד חיים ויצמן מייחדת את ההרצאה השנתית לאדריכל האייקוני אריך מנדלסון.

נארח את האדריכל ערן מרדכוביץ' יו"ר איקומוס ישראל, בוגר הפקולטה לאדריכלות ובינוי ערים בטכניון בחיפה, בעל תואר שני בשימור ערים ומבנים היסטוריים מאוניברסיטת לובן בבלגיה, וחבר ביוזמת אריך מנדלסון למורשת עולם, להרצאה על הארכיטקטורה האייקונית של מנדלסון, שלאחריה, יוקרן סרטו עטור הפרסים של הבמאי דוקי דרור .
 

20:00 קבלת פנים

 

20:30 מנדלסון: ה-Starchitect  היהודי הראשון? 
האדריכל ערן מרדכוביץ' על קווים לייחודיות עבודותיו של אריך מנדלסון בעולם ובארץ  

 

21:00 מנדלסון - חזיונות בלתי פוסקים | דוקי דרור 
הוא צייר רישומים על פיסות נייר קטנות ושלח אותם מהחזית הרוסית אל נגנית הצ‘לו הצעירה שחיכתה לו בברלין. היא ראתה בו גאון ותוך מספר שנים עזרה לו להפוך לארכיטקט המבוקש ביותר בגרמניה. שנתיים לאחר מכן, עם עליית הרייך השלישי, הם נטשו את הבית ואת גרמניה לתמיד. אריך מנדלסון נדד בין יבשות, בין מלחמות עולם, בין כישלונות והצלחות. הבניינים שבנה ברחבי העולם, מפוזרים כסימני דרך, מספרים את סיפורו הביוגרפי ומהווים את חותמו כאמן. מדוע החזון שלו לשנות את הנוף האדריכלי בפלשתינה, הפך לסיפור של פספוס? איך השתלשלו חייו של אותו ארכיטקט יהודי, שבנה את ברלין בשנות העשרים, ואח“כ סייע לצבאות הברית להרוס אותה במלה“ע השנייה? אריך מנדלסון היה דמות סוערת, דרכה משתקפת ההיסטוריה של המחצית הראשונה של המאה העשרים, כחזיון בוהק של עולם משתנה ללא הרף. סרטו של הבמאי דוקי דרור, שזכה בפרסים רבים, הוא אינטרפרטציה קולנועית לאחד הפרקים המרתקים בהתפתחות האמנות המודרנית.

 

ישראל 2011 | 100 דקות  | עברית, אנגלית, פולנית, גרמנית  | תרגום לעברית

 

פסטיבלים ופרסים:
פסטיבל ירושלים 2011; פסטיבל לקולנוע יהודי בניו יורק, דנבר, ברלין, וושינגטון, סן דייגו, וונקובר, מיאמי, ניו ג'רזי, אמסטרדם, שטוקהולם, אטלנטה וסן פרנסיסקו ; פסטיבל במוזיאון Potsdam גרמניה; פסטיבל Edge דוקו בניו זילנד, אוסטרליה , אוקלנד וולינגטון; פסטיבל GZ דוקו בסין; פסטיבל סנט לואיס הבינלאומי, ארה"ב.
 

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
20.2
חמישי
שעה: 20:00

על ההקשבה | פרופ' דוד הראל, פרופ' רות קנר וקבוצת תיאטרון רות קנר

איש מדע מקשיב למוסיקת המילים. אשת תיאטרון מקשיבה לאיש המדע. שחקני קבוצת התיאטרון מקשיבים לשניהם ומדגימים. 
שיחה וקטעי משחק על הקשר בין שמיעה והקשבה, כוונה והבנה.


פרופ' רות קנר - במאית ויוצרת תיאטרון, פיתחה במהלך השנים שפת במה ייחודית ופורצת דרך. יצירותיה מתאפיינות בחקירה נסיונית של שפת הבמה, בפיתוח טכניקות של תיאטרון סיפור ותנועה, ובעיבודים בימתיים חדשניים של טקסטים ספרותיים ודוקומנטריים.  
קנר היא פרופסור מן המניין בחוג לאמנות התיאטרון באונ' ת"א, מביימת ומעבירה סדנאות בארץ ובעולם. מאז 2005, במאית בית בתיאטרון 'קאי'בטוקיו.


פרופסור דוד הראל - חתן פרס ישראל ב-2004 כיום נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, חבר סגל במכון ויצמן למדע מאז 1980, שימש ראש המחלקה למדעי המחשב ולמתמטיקה שימושית ודקאן הפקולטה למתמטיקה ומדעי המחשב.  עיקר תחומי התמחותו של פרופ’ הראל בעבר היו במדעי המחשב התיאורטיים  ובעשורים האחרונים הוא מתמקד בעיקר בהנדסת תוכנה ומערכות, במחקרים על מידול ושחזור של ריח ובמידול וניתוח של מערכות ביולוגיות. בין תחומי מחקרו, הוא חוקר כלים העוזרים לבינה המלאכותית, להקשיב, לפענח ולדייק טקסט מדובר.


קבוצת תיאטרון רות קנר הוקמה ב - 1998 ומאז מקיימת תהליכי חקירה בימתית שחותרים להעמקת אמצעי ההבעה במשחק, תנועה, עבודת קול וצליל וביטוי דרך דימויים חזותיים, לכינון יצירה שנובעת מהקשבה עמוקה לאמת אישית ואומנותית, בניסיון לייצר פואטיקה בימתית מינימליסטית בה לכל אלמנט יכולת ייצוג ויכולת השתנות.
 

אורך המפגש כשעה וחצי
 

קרא עוד קרא עוד