תאריך:
27.7.22
רביעי
שעה: 19:30

החלקיק האלוהי

הקרנת הסרט ודיון לקהל הרחב
'Particle Fever' סרטם הדוקומנטרי של מארק לוינסון ופרופ' דיויד קפלן, מזמין גם את מי שאינו מדען, לשבת בשורה הראשונה ולצפות בתהליך פריצת הדרך המדעית המשמעותית בזמן אמת ובדרמה שטילטלה את עולם הפיסיקה. הצצה אל התיאוריה והניסוי שהסבירוכיצד נוצר החומר ביקום.

הסרט שהשתתף ב-35 פסטיבלים ברחבי העולם וזכה בפרסים בינלאומיים רבים, עוקב אחר העליות והמורדות במסע של אחד הגילויים המרעישים בזמננו בעולם המדע- גילוי החלקיק שחזה פיטר היגס בשנות ה-60, ובמקביל עורך לנו הכרות עם הפיסיקאים התאורטיים, שמקדישים את זמנם לרעיונות וחשיבה מופשטת, והפיזקאים הנסיינים, אשר מובילים את תהליך ההוכחה והעשייה בשטח.

גילוי חלקיק ההיגס במאיץ הגדול ב-CERN שבשוויץ ב-2012, היה אירוע מדעי דרמטי.
מצד אחד זה היה אחד ממאמצי הניסוי המשותפים הבינלאומים הגדולים והמוצלחים ביותר, שהובילו לזכייתם של אנגלרט והיגס בפרס נובל לפיסיקה לשנת 2013 ומצד שני, הותיר את קהילת הפיסיקה התיאורטית במצב של בלבול.
הסרט - 'החלקיק האלוהי' (Particle Fever), מלווה את המסע המורכב של הניסויים במאיץ החלקיקים ב-CERN, עד לגילוי הדרמטי של ההיגס.

אורך הסרט: 100 דקות | אנגלית ללא תרגום לעברית

לאחר ההקרנה - שיחה עם מפיק הסרט - פרופ' דיוויד קפלן, פיסיקאי תאורטי מאוניברסיטת ג׳ונס הופקינס, פרופ' עילם גרוס (מכון ויצמן למדע) - שריכז את חיפוש ההיגס בפרויקט אטלס וסגן נשיא מכון ויצמן למדע - פרופ' רועי עוזרי - מפתח המחשב הקוונטי הישראלי .

פרופ' קפלן יספר מנקודת מבטו על עשיית הסרט ועל פיסיקת החלקיקים לאחר גילוי היגס, פרופ' גרוס על התנסותו ממקור ראשון בגילוי החלקיק בפועל, ולבסוף - פרופ' עוזרי - יספר מדוע מדע הקוונטים עשוי להחזיק את המפתח לתגליות חדשות בעתיד הקרוב.

מנחה, פרופ' גלעד פרז, המחלקה לפיסיקה תאורטית, מכון ויצמן למדע

משך השיחה: כ-40 דקות | השיחה באנגלית 
הכניסה חופשית
מספר המקומות מוגבל , הכניסה תתאפשר על בסיס מקום פנוי

מוזמנים מאד, לשתף עם חברים

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
20.2
חמישי
שעה: 20:00

על ההקשבה | פרופ' דוד הראל, פרופ' רות קנר וקבוצת תיאטרון רות קנר

איש מדע מקשיב למוסיקת המילים. אשת תיאטרון מקשיבה לאיש המדע. שחקני קבוצת התיאטרון מקשיבים לשניהם ומדגימים. 
שיחה וקטעי משחק על הקשר בין שמיעה והקשבה, כוונה והבנה.


פרופ' רות קנר - במאית ויוצרת תיאטרון, פיתחה במהלך השנים שפת במה ייחודית ופורצת דרך. יצירותיה מתאפיינות בחקירה נסיונית של שפת הבמה, בפיתוח טכניקות של תיאטרון סיפור ותנועה, ובעיבודים בימתיים חדשניים של טקסטים ספרותיים ודוקומנטריים.  
קנר היא פרופסור מן המניין בחוג לאמנות התיאטרון באונ' ת"א, מביימת ומעבירה סדנאות בארץ ובעולם. מאז 2005, במאית בית בתיאטרון 'קאי'בטוקיו.


פרופסור דוד הראל - חתן פרס ישראל ב-2004 כיום נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, חבר סגל במכון ויצמן למדע מאז 1980, שימש ראש המחלקה למדעי המחשב ולמתמטיקה שימושית ודקאן הפקולטה למתמטיקה ומדעי המחשב.  עיקר תחומי התמחותו של פרופ’ הראל בעבר היו במדעי המחשב התיאורטיים  ובעשורים האחרונים הוא מתמקד בעיקר בהנדסת תוכנה ומערכות, במחקרים על מידול ושחזור של ריח ובמידול וניתוח של מערכות ביולוגיות. בין תחומי מחקרו, הוא חוקר כלים העוזרים לבינה המלאכותית, להקשיב, לפענח ולדייק טקסט מדובר.


קבוצת תיאטרון רות קנר הוקמה ב - 1998 ומאז מקיימת תהליכי חקירה בימתית שחותרים להעמקת אמצעי ההבעה במשחק, תנועה, עבודת קול וצליל וביטוי דרך דימויים חזותיים, לכינון יצירה שנובעת מהקשבה עמוקה לאמת אישית ואומנותית, בניסיון לייצר פואטיקה בימתית מינימליסטית בה לכל אלמנט יכולת ייצוג ויכולת השתנות.
 

אורך המפגש כשעה וחצי
 

קרא עוד קרא עוד